SOLUŢII – Implanturi cu microcipuri partea ( XI )


Ce ar trebui să facă pacienţii implantaţi şi doctorii lor?

Există multe întrebări fără răspuns despre siguranţa implanturilor cu microcipuri la oameni, dar ceea ce ştim din studiile realizate pe animale este îngrijorător. În lumina descoperirilor care arată că implanturile cu microcipuri pot cauza reacţii adverse severe la animale, acţiunea de a implanta cipuri oamenilor ar trebui imediat oprită, până când procesul tumorogenezei va fi pe deplin înţeles.
În plus, toţi pacienţii, voluntarii din rândurile populaţiei sau ale cadrelor medicale care au fost implantaţi cu microcipuri până acum (aproximativ 300 de persoane din Statele Unite şi 2.000 de persoane din lumea întreagă) ar trebui imediat informaţi în scris despre legătura cauzală care există între microcipuri şi cancerul apărut la rozătoare şi câini. Persoanelor implantate ar trebui să li se ofere o procedură de îndepărtare a microcipului pe cheltuiala centrului care i-a efectuat implantul. Conform sfatului dat de Jennings, ţesutul care înconjoară toate implanturile extrase ar trebui examinat în vederea detectării ţesuturilor canceroase sau precanceroase.
Persoanele care optează să păstreze microcipurile ar trebui să verifice periodic ţesutul din jurul implantului de umflături, inflamări, semne de migrare ale microcipului şi durere. Orice senzaţie neobişnuită, umflătură sau alte anomalii ar trebui imediat raportate unui doctor şi analizate. Orice reacţie adversă, fie că este legată de cancer sau alte probleme, ar trebui imediat raportată la FDA pentru a fi anunţată public.

Ce ar trebui să facă legislatorii?

Dat fiind faptul că s-a demonstrat că microcipurile cauzează tumori maligne în laboratoarele de rozătoare şi cercetările publicate au arătat că tumorile maligne se pot forma în jurul sau în apropierea implanturilor cu microcipuri la câini, este foarte recomandat ca legislatorii să anuleze toate legile prin care se impune implantarea cu microcipuri a animalelor din jurisdicţia lor sau care se află sub controlul lor. Acestea includ ordonanţe aprobate de stat şi de autorităţile locale, politici implementate în cadrul adăposturilor de animale şi poziţii formale adoptate de sistemele de protecţie a animalelor, de grupurile interesate de acest subiect şi conexe de pe teritoriul Statelor Unite şi de pe tot globul.

Părerea acestui cercetător este că ordonanţele prin care se impune implantarea cu microcipuri ar trebui revocate şi înlocuite cu un sistem voluntar de implantare cu microcipuri, care să fie la dispoziţia proprietarilor de animale de companie. Orice proprietar de animale de companie care alege să îşi implanteze cu microcip animalul de companie, ar trebui să fie pe deplin informat asupra riscurilor potenţiale ale acestei proceduri. Nimeni nu ar trebui să fie forţat prin lege sau obligat în alt fel să îşi implanteze animalul de companie împotriva conştiinţei sau a discernământului său.

Ce ar trebui să facă veterinarii?

Cabinetele de veterinari sunt unul din locurile cele mai frecvente unde se realizează procedurile de implantare. Dat fiind faptul că veterinarii sunt adesea primul loc în care proprietarii de animale iau contact cu procedura de implantare a microcipurilor, veterinarii ar trebui să se familiarizeze cu rezultatele cercetărilor şi să ia în serios potenţialele reacţii adverse ale implantării acestora, înainte de a le recomanda pacienţilor lor.

Proprietarii de animale ar trebui să fie informaţi în mod clar în ceea ce priveşte legătura dintre microcipuri şi cancerul la rozătoare şi câini, când vor cere sfaturi referitoare la implantarea acestora şi înainte de efectuarea procedurii asupra animalelor lor de companie.
În cazul animalelor care au fost deja implantate se sugerează ca veterinarii să palpeze ţesutul din jurul implanturilor cu microcipuri, ca parte a controlului medical de rutină. Orice umflătură sau inflamare ar trebui analizată pentru a detecta eventualele modificări canceroase sau precanceroase ale ţesutului respectiv. Pentru a evita riscurile complicaţiilor legate de sarcoamele produse de injecţii, veterinarii ar trebui, de asemenea, să evite să facă vaccinuri sau alte injecţii în apropierea locului în care a fost implantat microcipul.
În sfârşit, veterinarii ar trebui să îi sfătuiască pe proprietarii de animale să analizeze în mod regulat locul de implantare a microcipului şi să raporteze imediat orice anomalii.

Ce ar trebui să facă proprietarii de animale de companie?

După cum am spus anterior în acest document, proprietarii de animale de companie care au fost implantate ar trebui să verifice regulat zona de implantare a cipului de orice umflătură anormală. Dacă găsiţi ceva anormal, trebuie să anunţaţi imediat un veterinar şi să faceţi teste pentru depistarea cancerului.
Dacă un animal nu a fost încă implantat cu microcip, e mai bine să rămână aşa. Conform cercetărilor publicate, care leagă implanturile cu microcipuri de cancer la rozătoare şi câini, proprietarii de animale de companie sunt sfătuiţi să se gândească bine dacă avantajele implanturilor merită asumarea potenţialelor riscuri de sănătate precum cele care se pare că sunt cauzate de implanturi.
Conform acestui cercetător, toate implanturile realizate asupra animalelor ar trebui oprite până când toate animalele care au fost deja implantate vor fi atent verificate şi evaluate de eventualele reacţii adverse, inclusiv cancer.

Implanturile la oameni ar trebui să fie interzise?

Da, suntem de părere că folosirea implanturilor cu microcipuri şi a dispozitivelor similare la oameni ar trebui imediat oprite. Cel puţin procedura ar trebui strict limitată la persoanele care au discernământul necesar pentru a-şi exprima consimţământul în scris, în mod legal după ce au fost informaţi asupra riscurilor medicale potenţiale asociate dispozitivului. Implantarea nu ar trebui să fie niciodată obligatorie, realizată sub presiune sau obţinută prin orice stimulent sau ameninţare de discriminare.

Legislatorii sunt îngrijoraţi de această problemă?

Da. Anumite state, inclusiv Wisconsin, North Dakota şi California, au aprobat legi prin care se interzice implantarea forţată a microcipurilor în oameni. Legislatori din multe alte state, incluzând Missouri, California, Georgia, New Hampshire, Ohio, Oklahoma, Colorado, Washington şi Florida au introdus o legislaţie asemănătoare.

Puteţi să ne recomandaţi un model legislativ prin care să ne putem adresa  îngrijorările?

Da. Am realizat un proiect de lege numit Bodily Integrity Act, care a fost creat pentru a ridica ştacheta în ceea ce priveşte implanturile şi alte dispozitive de urmărire. Iată câteva dintre punctele cheie ale proiectului de lege:

– Lărgeşte definiţia dată „dispozitivului de urmărire”, pentru a include şi alte dispozitive în afara microcipurilor. Acest lucru este necesar în lumina apariţiei noilor tehnologii precum tatuajul Somark RFID care poate fi citit de la distanţă.
– Interzice angajatorilor, corpurilor guvernamentale, organizaţiilor pentru menţinerea sănătăţii şi altora să impună implanturile.
– Îi interzice unui părinte sau tutore să implanteze un chip copilului său sau altor persoane dependente de acesta sau cu dizabilităţi.
– Interzice implantarea cu cipuri a rămăşiţelor unei persoane după moarte.
– Interzice discriminarea de către angajatori sau a altora din cauza implanturilor cu cipuri.

Proiectul de lege este scris într-un limbaj uşor de înţeles şi are doar o pagină. Poate fi descărcat de pe website-ul nostru la http://www.antichips.com/legislation.htm

Unde mă pot adresa pentru a afla mai multe despre implanturile cu microcipuri şi RFID?

Website-ul organizaţiei CASPIAN de la adresa AntiChips.com (CASPIAN vine de la „Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering” – Consumatorii împotriva Invaziei Confidenţialităţii din partea Supermarket-urilor şi a Numerotării – [este o organizaţie de consumatori locali cu 15.000 de membri, fondată de Dr. Katherine Albrecht în 1999]) conţine informaţii detaliate despre implanturile cu microcipuri şi enumeră paşii pe care îi puteţi urma pentru a vă implica şi dumneavoastră. În această acţiune. Website-ul nostru RFID Spychips.com, are multe conferinţe de presă referitoare la implanturi şi raporturi realizate în urma cercetărilor realizate de Dr. Katherine Albrecht şi Liz McIntyre, datând din 2003. Website-ul Spychips conţine, de asemenea, o sumedenie de informaţii despre planurile de folosire a RFID în produsele de larg consum şi analizează riscurile ridicate în ceea ce priveşte confidenţialitatea şi libertăţile civile.
Cea mai vândută carte a noastră, „Spychips: How Major Corporations and Government Plan to Watch Your Every Move with RFID”, evidenţiază cercetările realizate asupra mai mult de 30.000 de documente legate de RFID, caracteristici tehnice, cărţi albe, ştiri, patentări şi altele. Spychips este cea mai amplă critică adusă RFID şi reprezintă cel mai convingător argument împotriva supravegherii, pe care tehnologia ameninţă să o creeze pentru viitor. Cartea este disponibilă la vânzătorii de cărţi de peste tot şi copii semnate pot fi comandate de pe website-ul Spychips.

Mai e ceva ce pot face pentru a ajuta?

Da. Vă rugăm să distribuiţi copii ale acestui document peste tot şi link-uri directe colegilor către website-urile noastre. Puteţi, de asemenea, să vă alăturaţi organizaţiei CASPIAN, să vă alăturaţi ca voluntar şi să vă înscrieţi în baza noastră de date pentru actualizări gratuite la AntiChips.com sau la Spychips.com.

De asemenea, dacă consideraţi că acest document este valoros, vă rugăm să luaţi în considerare sprijinirea muncii noastre cu donaţii în bani. Dat fiind faptul că avem numai membri voluntari şi nu primim fonduri din afara organizaţiei, generozitatea dvs. face posibilă continuarea aducerii la cunoştinţa populaţiei a muncii celor de la CASPIAN. Donaţiile pot fi făcute prin website-ul nostru sau contactându-ne direct.

Reclame

Despre ceasulmintii

Daca vei urmări acest blog vei învățat să nu fii ca toți ceilalți, sa nu mai stai în efect de turmă !!! Pace în inimele voastre.
Acest articol a fost publicat în Utile și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s