PROBLEME CULTURALE ŞI RELIGIOASE – Implanturi cu microcipuri partea ( IX )


Am auzit că anumiţi creştini protestează împotriva implantului VeriChip. De ce?

Mulţi creştini cred că VeriChip se aseamănă foarte mult sau prevesteşte „semnul fiarei” descris în Apocalipsă. Îngrijorarea lor vine de la pasajul biblic, care descrie semnul fiarei după cum urmează:

„Şi ea [o persoană coruptă care conduce lumea] îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”. Apocalipsa: 13:16-18

Modalitatea prin care un număr poate fi înscris în corp şi folosit pentru a cumpăra şi a vinde,  a ridicat din partea creştinilor întrebări cărora nu li s-a putut răspunde timp de două milenii. Faptul că tehnologia actuală creează un asemenea sistem, care teoretic este posibil de pus în aplicare, este de o relevanţă aparte pentru creştini, cărora li se cere de către conducătorii religioşi, în virtutea credinţei lor, să nu participe la un asemenea sistem de plată. Nu este însă nevoie să fii creştin ca să consideri asemănările cu citatele din Apocalipsă stranii. Privind şi numai dintr-o perspectivă academică şi istorică, dezvoltarea societăţii în direcţia descrisă în Biblie este remarcabilă.

Ce cred aceşti creştini că li se va petrece oamenilor care acceptă numărul fiarei?


Biblia descrie pedepse pentru oamenii care acceptă semnul fiarei şi care venerează fiara sau imaginea sa şi îi răsplăteşte pe cei care refuză să facă acestea:

Pedepse fizice. O durere mare se va abate asupra fiinţelor însemnate: „Şi am auzit glas mare, din templu, zicând celor şapte îngeri: Duceţi-vă şi vărsaţi pe pământ cele şapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu. Şi s-a dus cel dintâi şi a vărsat cupa lui pe pământ. Şi o bubă rea şi ucigătoare s-a ivit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau chipului fiarei.” Apocalipsa: 16:1-2

Pedeapsă spirituală. Asupra fiinţelor însemnate se va abate mânia lui Dumnezeu: „Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat în potirul mâniei Sale şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se simte în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.”  Apocalipsa 14:9-11

Recompense pentru  cei care refuză să accepte însemnul fiarei: „Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.”  Apocalipsa 20:4

În prezent VeriChip este folosit pentru a vinde şi a cumpăra?

A fost la un moment dat. Până în vara lui 2007, Baja Beach Club, o discotecă cu sedii în Barcelona, Spania şi Rotterdam, Olanda îi implanta pe clienţii fideli cu dispozitive VeriChip, conectate la conturi cu plată în avans, pentru a plăti consumaţia. Conrad Chase, proprietarul lanţului Baja Beach Club de atunci şi-a exprimat la un moment dat interesul în a implementa un sistem pilot, care consta în carduri de credit ce se bazau pe implanturi, declarând că: „Suntem în negocieri cu un producător mare de carduri de credit şi am dori să introducem un sistem pilot, de fapt un test, care constă efectiv în folosirea unei cărţi de credit cu care ai putea să plăteşti, având-o implantată sub piele.”De atunci dispozitivele Baja Beach Club au fost vândute. Noul proprietar nu mai foloseşte sistemul VeriChip.

Acceptarea Implantului VeriChip este o încălcare a legii iudaice?

Mulţi evrei ortodocşi şi conservatori cred că tăierea, găurirea sau însemnarea cărnii este contrară B’tzelem Elokim, noţiunea conform căreia oamenii au fost făcuţi „după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu” şi prin urmare corpurile lor nu ar trebui modificate. Implantarea unui microcip ar putea, de asemenea, implica şi interdicţia iudaică referitoare la tatuaje şi alte însemne, care reiese din următorul pasaj din Tora: „Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi. Eu sunt Domnul.” Levitic 19:28
Această interdicţie este respectată în mod deosebit în comunităţile de evrei ortodocşi şi conservatori. Liceul evreiesc conservator Solomon Schechter din Westchester, New York, de exemplu, interzice elevilor să aibă piercing-uri sau tatuaje: „În afara găurilor din urechilor fetelor, orice altă găurire vizibilă a corpului este interzisă. În plus, tatuajele sau alte însemne permanente făcute pe corp sunt interzise. Aceste reguli au la bază modestia, respectul şi demnitatea faţă de corpul uman prin halacha (legea iudaică), care derivă din credinţa că toţi bărbaţii şi toate femeile sunt creaţi B’tzelem Elokim, după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.”

Altă publicaţie evreiască descrie aceasta după cum urmează: „Una din cele mai mari probleme ridicate de introducerea unui piercing sau realizarea unui tatuaj pe corp din punctul de vedere al legii evreieşti este faptul că ne desfigurăm corpurile şi îi modificăm forma sa naturală, formă care i-a fost dată după asemănarea lui Dumnezeu….
Conform Torei, toţi suntem făcuţi după chipul lui Dumnezeu, iar schimbarea sau mutilarea sa în orice fel este desconsiderată. Dumnezeu ne-a făcut aşa cum El se presupune că a dorit să arătăm, aşa că faptul că am vrea să ne schimbăm, în orice fel, este o lipsă de respect. În mod special, ca evrei, că nu trebuie să facem schimbări în trupurile noastre. Şi în prezent şi în trecut, această „mutilare” este şi a fost dezaprobată.”
Deşi în Tora nu se prevede explicit acest lucru, aceste comunităţi vor respinge probabil modificarea corpului, prin implanturi cu microcipuri.

Şi alte tradiţii religioase interzic sau descurajează folosirea implanturilor cu microcipuri?

Se pare că musulmanii au o interdicţie asemănătoare privind modificarea corpului, precum cea care se regăseşte în tradiţia evreiască descrisă mai sus. Tatuajele şi alte modificări ale corpului sunt numite „haram” sau „haraam”, un termen arab care înseamnă „interzis”, în legea expusă în sahih hadith sau tradiţiile orale privind vorbele sau faptele profetului musulman Mohamed. O analiză completă a tuturor religiilor depăşeşte scopul acestui document. Totuşi, autoarea primeşte cu bucurie orice informaţii despre acest subiect de la experţi şi aderenţi la alte religii.

Reclame

Despre ceasulmintii

Daca vei urmări acest blog vei învățat să nu fii ca toți ceilalți, sa nu mai stai în efect de turmă !!! Pace în inimele voastre.
Acest articol a fost publicat în Spiritualiatate, Utile și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s