PROBLEME LEGATE DE SIGURANŢĂ ŞI CONFIDENŢIALITATE – Implanturi cu microcipuri partea ( VIII )


VeriChip ridică probleme legate de confidenţialitate?

Da, există probleme serioase asociate implanturilor cu microcipuri, care pot fi citite de la distanţă, inclusiv riscul ca implantul să fie folosit pe ascuns, pentru a realiza localizarea purtătorului printr-o reţea de cititoare locale.
Deşi VeriChip nu conţine numele persoanei, el conţine un număr unic de identificare, care poate fi cu uşurinţă asociat cu persoana respectivă. Dacă de fiecare dată când apare Joe Smith, apare şi numărul pe un scaner, se poate deduce că, de exemplu, #1234567 înseamnă „Joe Smith”. Când acest număr este văzut ulterior într-o locaţie diferită, să zicem, intrând pe o uşă echipată cu cititor de implant, se poate constata că Joe Smith tocmai a trecut pe acolo.

Cât de uşor este de citit informaţia de pe implantul VeriChip al altei persoane?

Este destul de uşor. Informaţiile de pe implantul VeriChip sunt transmise prin unde radio, prin aer şi pot fi cu uşurinţă interceptate de oricine are un dispozitiv de citire, de la o distanţă de câţiva centimetri de implant. Un hacker cu experienţă în electronică poate asambla un asemenea cititor, folosind componente electronice care sunt deja disponibile pe piaţă.
Compania VeriChip recunoaşte că baza sa de date poate cădea pradă hackerilor şi că un asemenea atac ar putea „avea un impact negativ asupra venitului nostru, ar dăuna reputaţiei noastre şi ne-ar expune unui proces.” Declaraţia de înregistrare pe care compania a depus-o la SEC (Comisia pentru valori mobiliare şi burse de valori din SUA) cuprinde şi faptul că „am putea întâmpina daune în ceea ce priveşte reputaţia afacerii noastre şi intentarea de procese din partea clienţilor„ dacă „firewall-ul programului ce protejează informaţiile conţinute în baza noastră de date nu funcţionează sau dacă cineva pătrunde fraudulos în baza noastră de date.”

De ce este important faptul că un hacker sau un infractor intră în posesia unui număr de 16 cifre?

Infractorii sau hărţuitorii nu ar avea nevoie să acceseze baza de date VeriChip pentru a urmări oamenii prin intermediul cipurilor pe care aceştia le au implantate. Este suficient ca ei să parcurgă numerele de identificare VeriChip ale oamenilor şi să îşi creeze propria lor bază de date despre oamenii implantaţi cu cipuri.
„Siguranţa informaţiilor compromise” a fost unul dintre riscurile identificate de FDA, în ceea ce priveşte VeriChip. Pentru a înţelege de ce nu este o idee bună să strigi în gura mare un număr de identificare unic şi întâlnit constant, este de ajutor să ne gândim la codul numeric personal. Nu aţi vrea să vă imprimaţi CNP-ul pe tricoul pe care îl purtaţi, pentru că ştiţi că acest număr este unic şi este numai al dumneavoastră, şi el poate fi folosit pentru a accesa informaţii personale despre dumneavoastră. Nu aţi vrea ca un implant VeriChip să ofere pe tavă un număr unic de identificare, din acelaşi motiv.
În plus, dacă hackerii pot citi acest număr format din 16 cifre din implantul unei persoane, ei îl pot duplica şi pot începe să emită acelaşi număr în folosul lor, într-o formă high-tech de furt de identitate.

Chiar este posibil ca un infractor să duplice informaţiile de pe implantul VeriChip al altcuiva?

Da. După parcurgerea informaţiilor cu un cititor ţinut în mână, este posibilă duplicarea semnalului şi apoi trecerea drept persoana implantată cu respectivul cip, în scopuri infracţionale. Doi cercetători diferiţi în materie de siguranţă, Jonathan Westhues (în 2006) şi Adam Laurie (în 2007) au demonstrat această posibilitate în public.

Implantul VeriChip ar putea contribui la siguranţa clădirilor de birouri şi a uzinelor de energie nucleară?

Nu. Deşi Compania VeriChip şi-a comercializat produsul ca pe o modalitate de asigurare a centrelor de interes major precum uzinele nucleare, aceasta ar fi o idee foarte proastă. După cum am arătat anterior, un infractor ar putea cu destul de mare uşurinţă să se folosească de punctele vulnerabile ale unui sistem de securitate pe bază de VeriChip pentru a duplica semnalul cipului unui angajat şi având astfel acces la o instalaţie secretă. Din această cauză nu este recomandată folosirea unui dispozitiv VeriChip pentru acces în clădiri sau în scopuri de securitate.

VeriChip ar putea fi de folos în prevenirea răpirilor, găsirea persoanelor rătăcite pe munte sau salvarea soldaţilor capturaţi?

Nu. Sistemul VeriChip nu este un „eye in the sky” (ochi din cer) care să poată localiza pe cineva de la distanţă. Limita ariei de citire a unui implant VeriChip este în mod normal mai mică de 30 cm, astfel că un scaner ar trebui să se afle foarte aproape de persoana implantată cu cip, pentru a-i putea citi cipul implantat. Nu numai că un VeriChip nu ar putea fi scanat dintr-un satelit, el nu poate fi scanat nici măcar dintr-o cameră alăturată.

Reclame

Despre ceasulmintii

Daca vei urmări acest blog vei învățat să nu fii ca toți ceilalți, sa nu mai stai în efect de turmă !!! Pace în inimele voastre.
Acest articol a fost publicat în Utile și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s