Riscuri provocate de VeriChip – Implanturi cu microcipuri partea ( VII )


un studiu realizat de dr. Katherine Albrecht, expert în RFID
www.antichip.com
traducere de Lia Stoica

Ce acţiune juridică pot demara dacă mi se petrece ceva din cauza implantului VeriChip?

Din păcate, este posibil să nu puteţi demara nicio acţiune juridică dacă păţiţi ceva din cauza implantului VeriChip. Înainte de a primi implantul, persoanelor în cauză li se cere să semneze un contract prin care VeriChip este absolvită de orice responsabilitate în eventualitatea unei răni sau a vreunei vătămări. De fapt, documentul prevede faptul că VeriChip nu prezintă nicio „garanţie de vandabilitate ori conformitate” pentru niciun scop şi absolvă în mod expres compania de la intentarea vreunui proces – inclusiv în cazul neglijenţei sau a încălcării contractului din partea companiei. Formularul VeriChip care trebuie semnat de pacient conţine următoarele:

„Pacientul ……. este în totalitate conştient de toate riscurile, complicaţiile, riscurile de pierdere, vătămare de orice natură şi rănire, care ar putea fi asociate acestei implantări. Pacientul renunţă la orice plângeri, scuteşte VeriChip de orice responsabilitate care ar putea decurge din această implantare şi atestă faptul că nu i-a fost oferită nicio garanţie în legătură cu această implantare. „ORICE FEL DE GARANŢIE, FIE EA EXPRESĂ SAU IMPLICITĂ, ORICUM AR DECURGE EA, FIE PRIN LEGE SAU ALTFEL, ORICE FEL DE GARANŢIE DE VANDABILITATE ORI CONFORMITATE ÎN ORICE SCOP ESTE EXCLUSĂ ŞI SE RENUNŢĂ LA ACEASTA. COMPANIA NU ESTE RESPONSABILĂ ÎN NICIUN CAZ, PENTRU NICIUN FEL DE DAUNE INCIDENTALE, SPECIALE SAU ULTERIOARE (INCLUSIV PENTRU PIERDEREA VENITULUI SAU A ECONOMIILOR), – CARE AR PUTEA APARE DUPĂ IMPLEMENTAREA CIPULUI – DE ORICE NATURĂ AR FI ELE, CHIAR ŞI ÎN CAZUL ÎN CARE CLIENTUL A FOST AVERTIZAT ASUPRA ACESTOR POSIBILITĂŢI, INDIFERENT DACĂ ASTFEL DE DAUNE SUNT CAUZATE DE ÎNCĂLCAREA CONTRACTULUI, NEGLIJENŢA COMPANIEI SAU DE ORICE CLAUZĂ JURIDICĂ.” – citat din contractul original

Limbajul juridic folosit în contract este năucitor. Oameni ca pompierul John Centola, de exemplu, declară că nu au fost informaţi despre niciun fel de risc, complicaţie, risc de pierdere, vătămare sau posibilă rănire, care ar putea să apară ca urmare a implantării, atunci când le-a fost introdus cipul. De asemenea, domnul Centola nu ştia că a renunţat la dreptul său la a acţiona în justiţie compania VeriChip în cazul în care păţeşte ceva din cauza implantului.

Date fiind riscurile prezentate de VeriChip, există vreo alternativă la îndemâna oamenilor de a transmite rapid starea lor medicală către instituţiile medicale, în caz de urgenţe?

Da, brăţara MedicAlert a fost cea care a răspuns „de peste de 50 de ani”  nevoilor populaţiei, în ceea ce priveşte informaţiile de natură medicală. Este o brăţară de metal, non-invazivă, care permite pacienţilor să transmită informaţii privind starea lor de sănătate secţiilor de urgenţă şi personalului medical, în caz de urgenţă.
MedicAlert a format un parteneriat cu Alzheimer’s Foundation of America, pentru a crea o brăţară specială, albastru-verzuie, care se adresează în mod deosebit nevoilor pacienţilor bolnavi de Alzheimer. Brăţara MedicAlert transmite informaţii medicale vitale şi poate fi folosită pentru a identifica, de exemplu, un pacient hoinar. Brăţara nu este invazivă şi elimină nevoia de a implanta ceva în corp.
Un aspect şi mai important este acela că, datorită faptului că o brăţară MedicAlert nu necesită acces la Internet, pacienţii în stare critică pot beneficia în orice moment de informaţiile lor medicale complete, ce pot fi vitale pentru ei în situaţii critice.

ALTE ÎNTREBĂRI DESPRE IMPLANTURILE ANIMALE


Proprietarii de animale de companie ar trebui să fie îngrijoraţi de faptul că implanturile din animalele lor de companie le-ar putea cauza acestora cancer?

Nu au fost efectuate studii experimentale la scară largă, care să fie aprobate din punct de vedere statistic şi controlate clinic, privind implanturile cu microcipuri la câini şi pisici, prin urmare ştim foarte puţine lucruri despre siguranţa lor pe termen lung.
Totuşi, faptul că nu a apărut o epidemie de cancer la animalele de companie sugerează faptul că doar un număr mic de animale de companie au fost afectate de implantul cu chip. Dat fiind faptul că procedura de îndepărtare a cipului este şi costisitoare, şi invazivă, proprietarii de animale de companie ar trebui să opteze pentru păstrarea intactă a microcipurilor implantate în corpurile animalelor lor, dacă nu apare nicio problemă.

Proprietarii animalelor de companie care au fost implantate cu cipuri ar trebui să se preocupe să verifice în mod regulat zona în care a fost introdus cipul, pentru a observa dacă nu a apărut ceva neobişnuit. Umflăturile, ţesuturile fibroase, febra şi simptomele de durere, de exemplu, sunt toate indicii ale existenţei unei probleme.
Ţineţi minte faptul că microcipurile au tendinţa de a migra din locul iniţial de implantare, astfel că proprietarii de animale de companie ar trebui să verifice cu atenţie zona din jurul cipului implantat.

Dacă este depistat vreun lucru neobişnuit, acesta ar trebui raportat imediat unui veterinar şi ar trebui efectuate teste pentru a elimina posibilitatea existenţei cancerului. Proprietarul animalului de companie este cheia în depistarea unei probleme în fazele incipiente şi în salvarea vieţii animalului. În cele două cazuri publicate, în care câinii au dezvoltat tumori în jurul implanturilor şi în apropierea lor, proprietarul a fost cel care a depistat cancerul şi nu medicul veterinar. Singurul indiciu că ar exista o problemă, a fost o umflătură; rezultatele tuturor celorlalte analize de laborator au ieşit în limitele normale.

Câinele meu are cancer în altă parte a corpului. Este posibil ca acesta să aibă legătura cu microcipul?

Probabil că nu microcipul este cauza cancerului câinelui dvs. Cancerele cauzate de cipuri, raportate în literatura aferentă s-au format chiar în jurul microcipurilor, nu în alte părţi ale corpului. Dacă o tumoare malignă s-a format în jurul implantului şi a crescut destul de mult încât să ajungă la metastază (să se răspândească) în altă parte a corpului, probabil că aţi fi putut simţi cu degetele umflătura iniţială din locul implantului.
Este posibil ca o tumoare cauzată de cip să ajungă eventual la metastază şi să se răspândească şi în altă parte a corpului, numai dacă câinele dumneavoastră are un sarcom sau un ţesut asemănător cancerului în locul implantării microcipului, însă nu este posibil ca cipul introdus să aibă vreo legătură cu cancerul din altă parte a corpului, dacă în jurul cipului nu s-a format o tumoare. O biopsie a tumorii ar putea diagnostica sursa sa şi confirma sau infirma această posibilitate.

Procedura de injectare prezintă riscuri pentru animalele de companie?

Este posibil. Asociaţia Britanică pentru Animale Mici raportează un incident din anul 2004, când un pisoi care s-a mişcat în timpul procedurii a murit după ce i-a fost implantat un microcip. Autopsia a scos la iveală faptul că microcipul a fost introdus din greşeală în trunchiul cerebral al pisoiaşului. O greşeală asemănătoare i-a cauzat o afecţiune severă neurologică şi unei pisici, când i-a fost injectat din greşeală  un microcip în coloana vertebrală.

Afecţiuni neurologice permanente, cauzate de implanturile cu microcipuri au fost raportate şi la cai. Chiar şi cercetătorii, care efectuează în mod frecvent implanturi la animale pot face greşeli grave. Cercetătorii Rao şi Edmondson declară că 5% (7 din 140) din microcipurile implantate în spinarea şoarecilor, au fost recuperate ulterior din apropierea rinichilor acestora. Un alt cercetător a recunoscut faptul că „uneori, unele microcipuri au fost implantate prea adânc, cel mai probabil datorită faptului că acul a fost introdus dintr-un unghi greşit.”

Am auzit că implanturile pot migra. Este adevărat?

Da, cipurile pot migra sau pot să se deplaseze prin carne către altă parte a corpului. Pentru detalii şi dovezi, vă rugăm să consultaţi secţiunea despre implantarea cipurilor la oameni, din partea a doua acestui raport, secţiunea „La ce se referă migraţia?”.

Ce alte probleme pot cauza animalelor implanturile cu microcipuri?

În afara afectării nervilor şi în afara posibilei migrări a acestuia, despre care s-a vorbit anterior, implanturile cu microcipuri pot cauza infecţii, abcese, umflături anormale şi alte reacţii adverse în interiorul ţesuturilor.

Ce alternative există pentru implantarea animalelor cu cipuri?

Există alte modalităţi prin care animalele pierdute sau care se pierd să fie înapoiate proprietarilor. O zgardă rezistentă şi o plăcuţă de identificare curată şi lizibilă, cu datele de contact ale proprietarului sunt instrumente eficiente, care au funcţionat întotdeauna. Câinii de rasă pură, caii şi animalele de la toate fermele pot avea, de asemenea, inscripţionate aceste date şi există registre care înregistrează numărul lor de identificare, tocmai pentru acest scop.
Dacă un animal de companie se pierde, în prezent există servicii şi centre specializate care folosesc tehnologie de ultimă oră şi care au cunoştinţe temeinice privind comportamentul animalelor de companie pierdute, pentru a ajuta la găsirea acestora. Cartea „The Lost Pet Chronicles” scrisă de detectivul Kat Albrecht oferă o vedere excelentă de ansamblu asupra acestui serviciu. (Deşi au acelaşi anume, detectiva de animale de companie Kat Albrecht, autoarea cărţii „The Lost Pet Chronicles” nu are nicio legătură cu Katherine Albrecht, autoarea acestui document.)
 

 

Reclame

Despre ceasulmintii

Daca vei urmări acest blog vei învățat să nu fii ca toți ceilalți, sa nu mai stai în efect de turmă !!! Pace în inimele voastre.
Acest articol a fost publicat în Utile și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s